Strugurii obținuți conțin numeroși fito-nutrienți, cum ar fi: vitamine, minerale, antioxidanți, polifenoli.
Fructele sunt ideale pentru a fi incluse în diete.
Alphonse Lavallée x Red Malaga
Caracteristici ampelografice:
Mugurele are vârful expandat, fără peri, verde intens. Frunza este mare, rotundă cu cinci lobi, fără peri. Sinusul este pețiolar în formă de U cu margini suprapuse.
Ciorchinii sunt mari, cilindric-piramidali. Greutatea ciorchinelui ajunge la 600-800 g. Strugurii sunt mari, ovali sau semi-ovali, rezistenți la mediu; coajă de culoare negru purpuriu; pulpă fermă, cu o aromă dulce, neutră. Pulpa este fermă, cu un gust dulce, neutru. Conținutul de zahăr este de 140-150g/l. Prezintă o rezistență ridicată la transport.
Perioada de înflorire: medie-târzie.
Perioada de maturare: august.
Producție: mare și constantă.
Rezistență: medie.
Perioada ideală pentru plantarea viței de vie este primăvara, în lunile martie-aprilie, dar este posibilă și până în luna iunie.
După ce terenul a fost pregătit în prealabil, urmează pichetatul și săpatul gropilor. Pichetarea înseamnă marcarea locului pe care îl va ocupa pe teren fiecare butaș de viță de vie.
Gropile – care trebuie săpate cu puțin timp înainte de plantare – vor avea un diametru cuprins între 35 și 40 de centimetri, cu o adâncime de 50 de centimetri. Între rândurile de viță de vie plantate se va lăsa o distanță de 1,5-2 metri. Între butașii așezați pe rând, trebuie să existe o distanță de minimum 1-1,4 metri.
Urmează pregătirea viței de vie în vederea plantării.
Odată ce plantele au fost pregătite, urmează fasonarea – rădăcinile vor fi scurtate la 8-10 centimetri, iar cordițele la 3-4 ochi. După fasonare, se efectuează parafinarea și mocirlirea vițelor, plantarea propriu-zisă, fertilizarea, udarea (fiecare viță se udă cu aproximativ 10 litri de apă), umplerea gropilor cu pământ și mușuroirea (dacă plantarea se realizează toamna).
Strugurii obținuți conțin numeroși fito-nutrienți, cum ar fi: vitamine, minerale, antioxidanți, polifenoli.
Fructele sunt ideale pentru a fi incluse în diete.
Alphonse Lavallée x Red Malaga
Caracteristici ampelografice:
Mugurele are vârful expandat, fără peri, verde intens. Frunza este mare, rotundă cu cinci lobi, fără peri. Sinusul este pețiolar în formă de U cu margini suprapuse.
Ciorchinii sunt mari, cilindric-piramidali. Greutatea ciorchinelui ajunge la 600-800 g. Strugurii sunt mari, ovali sau semi-ovali, rezistenți la mediu; coajă de culoare negru purpuriu; pulpă fermă, cu o aromă dulce, neutră. Pulpa este fermă, cu un gust dulce, neutru. Conținutul de zahăr este de 140-150g/l. Prezintă o rezistență ridicată la transport.
Perioada de înflorire: medie-târzie.
Perioada de maturare: august.
Producție: mare și constantă.
Rezistență: medie.
Perioada ideală pentru plantarea viței de vie este primăvara, în lunile martie-aprilie, dar este posibilă și până în luna iunie.
După ce terenul a fost pregătit în prealabil, urmează pichetatul și săpatul gropilor. Pichetarea înseamnă marcarea locului pe care îl va ocupa pe teren fiecare butaș de viță de vie.
Gropile – care trebuie săpate cu puțin timp înainte de plantare – vor avea un diametru cuprins între 35 și 40 de centimetri, cu o adâncime de 50 de centimetri. Între rândurile de viță de vie plantate se va lăsa o distanță de 1,5-2 metri. Între butașii așezați pe rând, trebuie să existe o distanță de minimum 1-1,4 metri.
Urmează pregătirea viței de vie în vederea plantării.
Odată ce plantele au fost pregătite, urmează fasonarea – rădăcinile vor fi scurtate la 8-10 centimetri, iar cordițele la 3-4 ochi. După fasonare, se efectuează parafinarea și mocirlirea vițelor, plantarea propriu-zisă, fertilizarea, udarea (fiecare viță se udă cu aproximativ 10 litri de apă), umplerea gropilor cu pământ și mușuroirea (dacă plantarea se realizează toamna).